Învățăturile toltece, volumul III: Această a naibii de alunecoasă fericire; În căutarea bărbăției; Descoperirea misterelor femeii

Coperta unu
Editura Corb Alb, 18 mai 2021

NOI ALEGEM SĂ FIM FERICIȚI, SAU ALEGEM SĂ FIM NEFERICIȚI, DAR ÎN AMBELE SITUAȚII CANTITATEA DE EFORT NECESARĂ ESTE ACEEAȘI.

Inițial, acest material a apărut în trei cărți separate intitulate, „Această a naibii de alunecoasă fericire”, „In căutarea bărbăției” și „Descoperirea misterelor femelei”.

Conceptele acoperite în materialul de față sunt de primă importanță pentru aceia care studiază serios învățăturile toltece, deoarece materialul împărtășit aici servește la elucidarea și mai buna înțelegere a anumitor aspecte ale învățăturilor, aspecte ce sunt de importanță fundamentală pentru priceperea profundă a învățăturilor toltece ca un tot unitar. Materialul prezentat este o versiune mult mai detaliată a anumitor concepte complexe prezentate în celelalte volume.

În „Această a naibii de alunecoasă fericire” accentul este plasat, nu pe acei bolovani uriași care se văd clar de către oricine, ci pe acele mici pietricele iritante, care ne fac pe majoritatea să ne împiedicăm și să cădem, pur și simplu, deoarece, fiind aparent nesemnificative, noi nici nu am început să le vedem.

„În căutarea bărbăției” și „Descoperirea misterelor femelei” sunt despre gen. Rezultatul final al divizării sexelor este ceea ce denumim o ființă fizică care este fie bărbat, fie femeie și care are o conștiență care este fie mascul, fie femelă și un potențial fie pentru masculinitate, sau fie pentru feminitate. Altfel spus, termenii „bărbat” și „femeie” denotă genul fizic, în timp ce „mascul” și „femelă” denotă starea specifică de conștiență, care este utilizată permanent de către fiecare gen.

RENUNȚÂND LA CEEA CE ESTE EVIDENT ÎN FAVOAREA COMPLEXITĂȚII INTELECTUALE, BĂRBAȚII ȘI FEMEILE AU PIERDUT CONTACTUL CU SENTIMENTELE, INCLUSIV CU ACELE SENTIMENTE CARE CORESPUND MISTERULUI GENULUI.

 

Pagini selectate

Cuprins

Modele de comportament 333
Mama dominatoare 336
Tatăl moale 339
Vânarea puterii 341
Perspectiva femelei asupra relațiilor 347
Răspunderea responsabilitatea femelei 352
Femelele și adaptabilitatea 361
Continuarea călătoriei ca femelă 366
Drept de autor

Termeni și expresii frecvente

Informații bibliografice