Învățăturile toltece, volumul I: Întoarcerea luptătorilor

Coperta unu
Editura Corb Alb, 1 dec. 2020 - 207 pagini

"Învățăturile toltece nu sunt proprietatea unui singur om sau a unui anumit grup de oameni, ci sunt moștenirea comună a întregii omeniri."

"Această carte este în primul rând pentru gânditorii lumii care au văzut pentru ei înșiși că umanitatea nu poate continua la nesfârșit urmând parcursul său actual, și că este necesară o schimbare drastică a atitudinilor și gândirii umane, dacă se vrea ca prosperitatea lumii să fie asigurată. În al doilea rând, este pentru cei cărora adevărul le este mai important decât cuvintele, care consideră cunoașterea experiențială ca fiind darul neprețuit al vieții și care recunosc interrelaționarea, interdependența și interacțiunea întregii vieți. Dar, poate cel mai important dintre toate, această carte este pentru cei care au căutat până acum un adevăr pe care îl simt că există, dar pe care încă nu l-au putut găsi."

"Prima parte a acestei cărți acoperă originea și istoria dezvoltării tradiției toltece. Această istorie ar trebui privită ca fundalul necesar pe care se proiectează diferitele concepte, deoarece multe dintre acestea vor apărea la prima vedere oarecum stranii.

A doua parte tratează în profunzime conceptele fundamentale care formează cadrul învățăturilor. Aceste concepte fundamentale trebuie să fie înțelese pe deplin astfel încât și aspectele cele mai fine ale învățăturilor să capete valoare.

A treia parte a acestui volum conține instrucțiuni detaliate despre primii pași ce sunt făcuți de toți ucenicii tradiției toltece. Aici se impune un avertisment, și anume, Calea Luptătorului este ca nicio altă cale cunoscută omului. Ca atare, nu ar trebui să fie abordată cu grabă și aiurea, ci cu atenție și respect."


CUPRINS

PARTEA ÎNTÂI: ÎNCEPUTUL TIMPULUI

Capitolul 1:     Originea luptătorilor tolteci și a cunoașterii lor

 

PARTEA A DOUA: ÎNVĂȚĂTURILE - CONCEPTE FUNDAMENTALE

Capitolul 2:     Proprietățile cuvintelor

Capitolul 3:     Trecerea golului către libertate

Capitolul 4:     Vânarea puterii

Capitolul 5:     Provocarea luptătorului

Capitolul 6:     Predilecția luptătorului

 

PARTEA A TREIA: ÎNVĂȚĂTURILE - TEHNICI PRACTICE

Capitolul 7:     Lucrul cu emoția și intenția

Capitolul 8:     Recapitularea

Capitolul 9:     A-nu-face și a face stalking

Capitolul 10:   Un cuvânt de final

Capitolul 11:   Împlinirea profeției


 

Pagini selectate

Cuprins

Secțiunea 15
Secțiunea 16
Secțiunea 17
Secțiunea 18
Secțiunea 19
Secțiunea 20
Secțiunea 21
Secțiunea 22

Secțiunea 9
Secțiunea 10
Secțiunea 11
Secțiunea 12
Secțiunea 13
Secțiunea 14
Secțiunea 23
Secțiunea 24
Secțiunea 25
Secțiunea 26
Drept de autor

Termeni și expresii frecvente

Informații bibliografice