Carl Schmitt - Conceptele Politice

Coperta unu
Editura Mica Valahie, 2013 - 172 pagini

 Carl Schmitt s-a nascut in anul 1888, in localitatea Plettenberg din Westfalia, a fost un prestigios profesor al Universitatii din Berlin si cel mai important jurist al Germaniei. Dupa ce s-a opus venirii lui Hitler la putere, s-a alaturat nazismului, insa pentru o perioada scurta, de 3 ani, ceea ce i-a atras multa suferinta si nedreptate. A fost arestat si anchetat mai intai de rusi, apoi de americani si intemnitat la Nurnberg, unde refuza procesul de denazificare, respingand acuzatia de nazism. Pana in anul 1985, cand s-a stins din viata tot in localitatea natala, a continuat sa-si elaboreze opera de filosof al istoriei, fara sa-si modifice pozitiile ideologice de dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Eseistul si scriitorul de filosofie, Ion Papuc, prin lucrarea Carl Schmitt – Concepte politice, readuce in dezbaterea intelectuala unul dintre cei mai importanti ganditori ai secolului trecut. Un ganditor blamat de invingatorii celui de-al Doilea Razboi Mondial care, ajutati de falsi ganditori si ideologi (platiti ca mercenari), au reusit sa conduca lumea distrugand sistemul de valori pe care se intemeiase pana atunci, iar astazi se vad rezultatele: o lume intr-un proces de descompunere, fara stalpii ei de constiinta si spirit, din care au fost alungate adevaratele spirite si elite.

In lucrarea lui Ion Papuc despre conceptele politice ale acestui mare ganditor sunt prezentate cateva teme de doctrina care i-au adus atat admiratie, cat si oprobiu: Teologia Politica, Ce este politica?, Statul, desigur cu analizele si consideratiile eseistului roman. Aceasta reprezinta prima carte din multele scrise de filosof, pe care Editura Mica Valahie le-a transformat in format e-book, in speranta ca Ion Papuc va starni interesul si respectul pentru o munca de-o viata.
 

Ce spun oamenii - Scrieți o recenzie

Nu am găsit nicio recenzie în locurile obișnuite.

Pagini selectate

Cuprins

Avertisment
4
De cealaltă parte
18
Teologia Politică
33
Ce este politica
50
Statul
64
Noi cei vinovați
79
Epitaf pentru dreptul public european
94
Terorismul o fatalitate a lumii de azi
109
Un elev român al lui Carl Schmitt
132
Cei doi frați Fărcășanu
156
Drept de autor

Termeni și expresii frecvente

Informații bibliografice