Introducere în Astrologie

Coperta unu
Nicolae Sfetcu, 20 ian. 2017 - 157 pagini

Un ghid util pentru începători în astrologie, cu informații practice și sfaturi utile despre erele astrologice, semnele astrologice, zodiac, horoscop, planete astrologice și astronomice, și despre astrologiile chineză, hindusă și occidentală. Aplicarea practică a astrologiei în diferite domenii ale activității umane.
 
 Principiile de bază ale astrologiei au fost stabilite în parte încă din antichitate, fiind rezumate în maxima hermetică “cum e sus, așa și jos“. Tycho Brahe a folosit o frază similară pentru a rezuma studiile sale în astrologie: suspiciendo despicio, “privind în sus văd în jos”.
 Multe tradiții astrologice se bazează pe pozițiile și mișcările relative ale diferitelor corpuri cerești și pe rețelele cerești calculate sau implicate considerate la momentul și locul evenimentului studiat. Sunt luate în considerare în special planetele astrologice, stelele, nodurile lunare, zonele arabe pentru calcularea horoscopului, și planetele ipotetice. Modelul de referință pentru astfel de poziții aparente este definit de zodiacul tropical sau sideral al celor douăsprezece semne pe de o parte, și de orizontul local (axele ascendent – descendent) și axele mediană a cerului – imum coeli (fundul cerului), pe de altă parte. Cel de al doilea model local este de obicei divizat în douăsprezece case astrologice. Mai departe, unghiurile planetare astrologice sunt folosite pentru a determina relațiile geometrice / unghiulare dintre diferite corpuri și unghiuri cerești în calcularea horoscopului.
 În Occident, liderii politici au consultat adeseori astrologii. De exemplu, agenția de informații britanice MI5 a angajat pe Louis de Wohl ca astrolog după ce s-a aflat că Adolf Hitler a folosit astrologia pentru a stabili momentele acțiunilor sale. După ce John Hinckley a avut o tentativă de asasinare a președintelui american Ronald Reagan, prima doamna Nancy Reagan a solicitat astrologului Joan Quigley să fie astrologul secret al Casei Albe.

 

Ce spun oamenii - Scrieți o recenzie

Nu am găsit nicio recenzie în locurile obișnuite.

Cuprins

Ere astrologice
Semne astrologice
Factori tehnici
Tradiții în astrologie
Tipuri de astrologii
Referințe
Drept de autor

Alte ediții - Afișați-le pe toate

Termeni și expresii frecvente

Despre autor (2017)

Experiență în domeniile ingineriei, asigurarea calității, electronică și servicii Internet (traduceri, web design, marketing pe Internet, soluții de afaceri online)
 
 Asociat și manager MultiMedia SRL
 
 Dezvoltator al Rețelei MultiMedia
 
 Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel național și european
 
 Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD)
 
 Membru al Clubului Rotary București Atheneum
 
 Cofondator al asociației regionale și președinte al Filialei Mehedinți al Asociației Române pentru Industrie Electronica și Software Oltenia
 
 Inițiator, cofondator și fost președinte al Asociației Române pentru Telelucru și Teleactivități
 
 Membru al Internet Society
 
 Cofondator și fost președinte al Filialei Mehedinți a Asociației Generale a Inginerilor din România
 
 Inginer fizician - Licențiat în fizică, specialitatea Fizică nucleară
 
 Auditor intern pentru Sistemele de Management al Calității
 
 Specialist în control nedistructiv industrial
 
 Atestare în asigurarea calității
 
 Sute de publicații proprii (cărți, cărți electronice, articole în ziare și reviste, precum și în publicații electronice), în special din domeniul TI
 
 Limbi străine: engleza, franceza
 
 Servicii:
 

 web design, comerț electronic, alte aplicații web * internet marketing, seo, publicitate online, branding * localizare software, traduceri engleză și franceză * articole, tehnoredactare computerizată, secretariat * prezentare powerpoint, word, pdf, editare imagini, audio, video * conversie, editare și publicare cărți tipărite și electronice, isbn

Informații bibliografice