Cartea mea fermecată: Poeme

Coperta unu
ePublishers & Editura Coresi - 181 pagini

Clepsidra cu vise

 

Poezia este o stare verticală de lumină sângerând, atinsă de fiori și ispite: „Nu te îngrijora, nu plânge pentru mine... în ochi nu am lacrimi, am ninsori subțiri”, iubiri, prevestiri… Poezia ne însoțește prin viață așa cum ne este rânduit fiecăruia, până într-un răsărit de referință, când se limpezește, se maturizează: somnul lasă locul visului ca un foc purificator. Atunci zborul prăbușit al îngerului păzitor ajunge la tine, atunci muzele, neapărat sărate, găsesc drumul spre noi, gândurile se clarifică, recunoscând arsura. Cuvintele albastre se zbat obsedant să cucerească inima unei cicori, acolo unde mâinile – păsări în vâltoare – nu au reușit. Goale, cuvintele se umplu de sens pentru a hărțui până la marginea clipei, până la izvoare. Te scalzi atunci într-o clepsidră cu vise și păpădii, privirea îți devine temnița soldaților lumii pierduți în războaie, iar fântânile se tulbură. Apoi „vine o vreme liniștită” când, în pulsul ei remanent, suie sângele lui.

Poeta este o călăuză. Cartea sa prezintă partea necunoscută a Lunii, pe care, tu, cititorule, ai uitat-o. Citește să vezi că ești la o „azvârlitură de condei” de ea!

Povestea arde, te consumă până la cenușă...

 

Ionel Muscalu


 

Cuprins

Iosefina Schirger scurtă prezentare
5
Clepsidra cu vise
7
Pete în Soare
9
Timpul în care ne vom vedea
59
Îngerului meu
66
Primejdia în care te afli iubind
116
Cartea mea fermecată
123
Fragmente de Poem
173
Epilog
179

Termeni și expresii frecvente

Despre autor

Iosefina Schirger – scurtă prezentare

Nǎscutǎ în 16 februarie 1971 în Drǎgǎșani, județul Vâlcea, absolventǎ a Facultǎții de Chimie din Cluj-Napoca și a Academiei de Științe Economice București.

Cărți de poezii publicate: Pânze de păianjen (Editura Mesagerul, Cluj-Napoca, 1997), Nouăzeci și nouă (Editura Antim Ivireanul, Rm. Vâlcea, 1998), Al cincilea anotimp (Editura Moldova, Iași, 1999), volume online: Poezii din 2000, Studii, Fantezii (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2018), Geometrii, Ipostaze, Călătorii, Stări fără nume, Dezordini, Orbitale, Nonsensuri (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2019), Variațiuni, Fantasme de cretǎ, Cai verzi, Dinamicǎ, Diversiuni, Ulciorul cu poezii, Totul e poezie, Compendiu de poezie Piramida de euri, Integrala de retoricǎ (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2020), Colecția de zmeie, Lecție de zbor în gând (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2021), Poveste fǎrǎ sfârșit, Accente, Neîntâmplate, Planete în dar, O mare-ntr-o carte, Nocturne, Aventură în cer, Școala de vise, Cum să-ți spun, Poeme cu noi, Unul spre altul (Editura Sfântul Ioan, 2021)

Editura ePublishers îi publică în 2022 următoarele cărți: Fântâna cu stele, Abstracțiuni, Poezii în nisip, Poezii cu aripi și nerv, Vorbiri la limită, Întâlniri lirice, Acuarele, Meandre cu noi, Scrieri, Cartea mea fermecată, Răsfățuri Insomnii, Flori de hârtie, Frazări, Cuvinte sfere, Iureșuri, Războaiele mele.

Informații bibliografice