Web Design de Succes

Coperta unu
Victor Marcoianu, 22 oct. 2021 - 202 pagini
0 Recenzii
Recenziile nu sunt verificate, dar Google caută conținutul fals și îl elimină atunci când îl identifică

„Web Design-ul este arta care însuflețește mediul online. Într-o lume puternic digitalizată este nevoie de căldura artei pentru a conecta oamenii.” – Victor Marcoianu

Web Design de Succes se adresează designerilor și dezvoltatorilor. Vei afla cum trebuie să arate și să se comporte un website și ce factori îi dictează succesul. Începând de la amplasamentul logo-ului, arhitectura conținutului, navigare facilă și intuitivă până la optimizare SEO și creare de conținut cu valoare. Tehnici de optimizare pentru mobile, concepte de securitate, ce module ai nevoie în WordPress și sfaturi pentru începători. 


 

Ce spun oamenii - Scrie o recenzie

Nu am găsit nicio recenzie în locurile obișnuite.

Pagini selectate

Termeni și expresii frecvente

Despre autor (2021)

Născut la 18 Ianuarie 1996 în București, România, Victor Marcoianu este un dezvoltator de aplicații software, designer web și creative director în cadrul companiei SenDesign.

În 2005, la vârsta de 9 ani a luat locul 3 la maratonul de patinaj viteză din București, locul 1 la maratonul de patinaj viteză din Constanța și locul 2 la concursul de patinaj viteză din Târgul Jiu. În perioada 2008 – 2010 a făcut parte din trupa de muzică Menestreli și Minnesingeri unde a participat la festivalul de la Sulina (2009), în schimburi de experiență în Elveția și alte festivaluri.

A realizat primul website la vârsta de 12 ani ca studiu personal. La vârsta de 15 ani a preluat administrația website-ului firmei Derma Gen Cosmetic. În 2013 și-a început activitatea comercială ca designer web liber profesionist.

În 2014, la vârsta de 18 ani, a realizat primele sale aplicații software pentru firma Dextro Energy România unde era consultat vânzări. O aplicație Android cu instrucțiuni de utilizare a produselor și instrucțiuni de antrenament și o aplicație de Windows pentru comanda produselor Dextro Energy România. Fapt ce a marcat debutul ca dezvoltator software.

În 2015, își începe pregătirea ca administrator de sistem, urmând două cursuri de perfecționare în cadrul firmei Class IT. În același an a absolvit liceul teoretic Nicolaie Iorga din București. A fost admis la facultatea de Informatică a Universității Titu Maiorescu din București.

În primul an de studenție creează brandul SenDesign pe baza afacerii pornite în 2013. Pe toată perioada studenției, participă la un număr de proiecte internaționale din cadrul Universității Titu Maiorescu.

Se angajează în anul 2 de studii ca Controlor Calitate în cadrul firmei Ubisoft pentru proiectul Watch Dogs 2 pe o perioadă de 3 luni.

În 2016 dă naștere modulului Universitas, prima aplicație din România destinată comunicării dintre student și profesor în mediul educațional universitar.

În perioada 2015 – 2018 a colaborat pe partea de editare fotografică cu studioul Tiny Smiles, prelucrând peste 6000 de poze de Crăciun cu bebeluși și familiile acestora.

În 2017 afacerea sa prinde rădăcini internaționale deschizând o sucursală în Perth, Australia fiind implicat atât în dezvoltare software cât și în design web. Tot în 2017 pătrunde în piața Statelor Unite al Americii unde continuă până în prezent să livreze aplicații mobile, aplicații Windows și website-uri.

A absolvit Facultatea de Informatică a Universității Titu Maiorescu din București în anul 2018 făcând parte din numeroase proiecte internaționale ce urmează a fi lansate în viitorul apropiat. Tot în 2018 își face debutul ca scriitor publicând numeroase ghiduri pe blog-ul SenDesign. La finalul anului lansează gratuit aplicația educațională DRPCIV Chestionare Auto pe platforma Android cu un succes de peste 15000 de descărcări la doar 10 luni de la lansare.

La 1 Octombrie 2019 a fost invitat ca absolvent de onoare al Facultății de Informatică din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, la deschiderea noului an universitar. Tot în această perioadă asamblează și rescrie ghidurile publicate pe blog-ul SenDesign, într-un singur volum intitulat Ghidul Afacerii în Mediul Online care se află la a doua ediție în prezent.

În Aprilie 2021, cartea de debut este tradusă în limba engleză pentru publicul internațional sub titlul The Online Business Guide. În luna Noiembrie a aceluiași an lansează cartea Web Design de Succes. Păstrând ritmul lansărilor, în Aprilie 2022 lansează cartea WordPress Design. Carte în care detaliază pas cu pas, prin instrucțiuni clare și imagini, crearea unui website în platforma WordPress.

Din 2012 până în prezent, Victor Marcoianu a dat naștere la mai bine de 200 de website-uri de succes și 60 de aplicații, notabile fiind Portalul de Admitere și Portalul de Studenți al universității Titu Maiorescu.

În cadrul firmei SenDesign se ocupă de dezvoltarea brandurilor prin mijloace digitale. Se implică atât în dezvoltarea backend cât și frontend pentru mai multe medii precum: Online, Desktop, Mobile și Server. Creează și coordonează campanii de marketing digital în medii diverse precum motoarele de căutare, social media sau email. 

Informații bibliografice