Războaiele mele: Poeme

Coperta unu
ePublishers & Editura Coresi - 240 pagini

Am scris în ultima vreme câteva pagini despre o poetă de-a dreptul fabuloasă, desi aş putea spune că este şi provocatoare şi binecuvântată cu talent. Acum sunt prefaţatorul său, iar poeta aceasta se numeşte Iosefina Schirger şi vă rog să-i citiţi poemele. Merită!

Ionel Muscalu

 

Este o bucurie să trăiești versul distinsei poete Iosefina Schirger! O pleiadă de volume, în care sufletul vibrează! Nu este o surpriză! Semnele începutului au fost transmise cu multă vreme în urmă! Este o certitudine! Toată considerația!

Marian Popescu

 

A prefaţa o poezie e un act inutil: implicǎ presupoziţia falsǎ cǎ existǎ pe undeva, prin „corpul” ei, un sens profund dar ascuns. Criticul ori prefaţatorul ar avea misiunea decriptǎrii şi prezentării sensului rebel. Un pescar hermeneutic, un vânător de profunzimi care, imediat ce „prinde” explicativ sensul, va lumina obscuritatea textului poetic propriu-zis. Nimic din toate acestea aici! Aceasta nu e o prefaţǎ! Pentru mine orice poezie bunǎ are o profunzime epidermicǎ. Pentru a o înţelege trebuie sǎ o simţi. Senzorialitate nu intelect! De aceea, aceastǎ scurtǎ antiprefaţǎ are o singurǎ consecinţǎ logicǎ posibilǎ. Banalǎ dar imperativǎ. Pentru a „înţelege” poezia Iosefinei Schirger, citiţi-o! Veţi prinde sensul ei, consumând-o. Fiţi lascivi, cufundaţi-vă în carnalitatea lirismului ei şi anulaţi orice urmǎ de contemplaţie raţionalǎ!

Bine aţi venit la festin !!!

Prof. Lucian Şuşanu



 

Cuprins

Nelinişti ademeniri
121
Războaiele mele
127
Poveste cu năluci
177
Vara ești tu
183
Dintro visare
233

Termeni și expresii frecvente

Despre autor

Iosefina Schirger – scurtă prezentare

Nǎscutǎ în 16 februarie 1971 în Drǎgǎşani, judeţul Vâlcea, absolventǎ a Facultǎţii de Chimie din Cluj-Napoca şi a Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti.

Cărţi de poezii publicate: Pânze de păianjen (Editura Mesagerul, Cluj-Napoca, 1997), Nouăzeci şi nouă (Editura Antim Ivireanul, Rm. Vâlcea, 1998), Al cincilea anotimp (Editura Moldova, Iaşi, 1999), volume online: Poezii din 2000, Studii, Fantezii (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2018), Geometrii, Ipostaze, Călătorii, Stări fără nume, Dezordini, Orbitale, Nonsensuri (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2019), Variaţiuni, Fantasme de cretǎ, Cai verzi, Dinamicǎ, Diversiuni, Ulciorul cu poezii, Totul e poezie, Compendiu de poezie Piramida de euri, Integrala de retoricǎ (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2020), Colecţia de zmeie, Lecţie de zbor în gând (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2021), Poveste fǎrǎ sfârşit, Accente, Neîntâmplate, Planete în dar, O mare-ntr-o carte, Nocturne, Aventură în cer, Şcoala de vise, Cum să-ţi spun, Poeme cu noi, Unul spre altul (Editura Sfântul Ioan, 2021)

Editura ePublishers îi publică în 2022 următoarele cărți: Fântâna cu stele, Abstracțiuni, Poezii în nisip, Poezii cu aripi și nerv, Vorbiri la limită, Întâlniri lirice, Acuarele, Meandre cu noi, Scrieri, Cartea mea fermecată, Răsfățuri Insomnii, Flori de hârtie, Frazări, Cuvinte sfere, Iureșuri, Războaiele mele.

Informații bibliografice