Cuvinte sfere: Poeme

Coperta unu
ePublishers & Editura Coresi - 179 pagini

Minunate pagini! Trebuie citite pe îndelete. Sunt foarte dense. Atât de multe idei, stări, senzații, înţelesuri! Și îți este dor să te reîntorci, să recitești. Ca atunci când ești pe munte și simți nevoia să mai tragi o dată în piept aerul acela curat și tare. Niște imagini şi metafore superbe. Un balsam pentru suflet! O încântare a fost citirea lor. Felicitări din inimă! Sunteţi înzestrată cu un mare har, ca un izvor de apă vie.

Michiela Poenaru


Dacă vrei să evadezi într-o lume interesantă şi nespus de frumos prezentată, adapă-te din Poezia Iosefinei Schirger. Şochează prin îndrăzneala folosirii cuvântului alături de sensibilitatea expusă şi profunzimea căutării. Felicitări!

Viorel Poroşanu


Cu accente de primăvară, cu accente de toamnă, în tonuri abstracte, poezia Iosefinei Schirger ne oferă rara posibilitate de a rememora cu bucurie volburile anotimpurilor noastre. Este introspecția unui suflet extrovert, un îndemn oferit nouă, cititorilor, de a avea curajul să ne exprimăm propriile tabuuri. A evoluat frumos, ca via perenă şi de soi din Drăgășani, în sensul că aromele versurilor sale nu sunt pentru orice consumator, ci sunt esențe delicate, suave, tainice şi inefabile, accesibile doar degustătorilor avizați și somelierilor consacrați. Felicitări ei, felicitări celui care îi înțelege pe deplin versurile, poetului Ionel Muscalu, că, în condițiile în care nu e dezvăluit ceva pe de-a-ntregul, el ne oferă rarul avantaj de a percepe şi nuanțele de infraroșu, străine ochiului obişnuit! Iosefina scrie în pasteluri, iar Ionel Muscalu desluşeşte nuanţele inefabile!

Toma-Florian Ciorgodă

 

Cuprins

Iosefina Schirger scurtă prezentare
5
Cuvinte sfere
7
Scrise în doi
58
Sarea din ochii Ei
64
O lume de cuvinte sărate
115
Dezordini
121
Înstrăinări şi inerţii
171

Termeni și expresii frecvente

Despre autor

Iosefina Schirger – scurtă prezentare

Nǎscutǎ în 16 februarie 1971 în Drǎgǎşani, judeţul Vâlcea, absolventǎ a Facultǎţii de Chimie din Cluj-Napoca şi a Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti.

Cărţi de poezii publicate: Pânze de păianjen (Editura Mesagerul, Cluj-Napoca, 1997), Nouăzeci şi nouă (Editura Antim Ivireanul, Rm. Vâlcea, 1998), Al cincilea anotimp (Editura Moldova, Iaşi, 1999), volume online: Poezii din 2000, Studii, Fantezii (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2018), Geometrii, Ipostaze, Călătorii, Stări fără nume, Dezordini, Orbitale, Nonsensuri (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2019), Variaţiuni, Fantasme de cretǎ, Cai verzi, Dinamicǎ, Diversiuni, Ulciorul cu poezii, Totul e poezie, Compendiu de poezie Piramida de euri, Integrala de retoricǎ (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2020), Colecţia de zmeie, Lecţie de zbor în gând (Editura Sfântul Ierarh Nicolae, 2021), Poveste fǎrǎ sfârşit, Accente, Neîntâmplate, Planete în dar, O mare-ntr-o carte, Nocturne, Aventură în cer, Şcoala de vise, Cum să-ţi spun, Poeme cu noi, Unul spre altul (Editura Sfântul Ioan, 2021)

Editura ePublishers îi publică în 2022 următoarele cărți: Fântâna cu stele, Abstracțiuni, Poezii în nisip, Poezii cu aripi și nerv, Vorbiri la limită, Întâlniri lirice, Acuarele, Meandre cu noi, Scrieri, Cartea mea fermecată, Răsfățuri Insomnii, Flori de hârtie, Frazări, Cuvinte sfere, Iureșuri, Războaiele mele.

Informații bibliografice